Historiek

Tijdslijn

LINEL + LST = LISTEL vzw

LINEL (Limburgs Instituut voor de bevordering van de Navorming en de samenwerking in de EersteLijnsgezondheidszorg) vzw ontstond in 1983 vanuit de nood aan multidisciplinaire vorming voor de zorg- en hulpverleners in de eerstelijnsgezondheidszorg. LST (Limburgs Samenwerkingsinitiatief Thuisgezondheidszorg) vzw dat in 1986 ontstond, was het antwoord op het Besluit van Minister Lenssens van 1988. Beiden fusioneerden in LISTEL vzw.

Terug naar top

Pallion

De Palliatieve Limburgse Ondersteuningsequipe werd in 1993 door LISTEL vzw opgericht. Meer informatie vind je terug op www.pallion.be.

Terug naar top

Koepel-SIT

In 1998 werden bij de implementatie van het Wijzigingsbesluit van Minister Demeester de regionale SIT's geïntegreerd binnen één koepel-SIT namelijk LISTEL vzw. Bij deze overgang voorzag de Vlaamse Overheid voor de eerste maal financiële middelen om de coördinatiefunctie naar behoren uit te voeren.

Terug naar top

GDT

4 jaar later wordt de koepel-SIT ook GDT (Geïntegreerde Dienst voor Thuisverzorging).

Terug naar top

SEL

Op 19 december 2008 verschijnt het Besluit inzake de Samenwerkingsinitiatieven EersteLijnsgezondheidszorg. LISTEL vzw kan vanaf 2010 niet verder werken als koepel-SIT maar vraagt conform de regelgeving de erkenning als SEL/GDT Genk en SEL/GDT Hasselt aan.
Sinds 1 januari 2010 heeft Limburg daarom 2 SEL's.

Terug naar top

Browser Update

U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer.

Om deze website optimaal te kunnen bekijken, is het belangrijk dat u overstapt naar een nieuwere versie:

» start update